con1_meny_top_over.png  con1_meny_top_shadow.png
Gränsfiber
  Fagered-Älvsered ek.för
              www.gransfiber.se
con1_meny_top_under.png

Språk

 

   
 

Gränsfiber Fagered-Älvsered ekonomisk förening

Varför ska vi ha bredband?

Ska alla på landsbygden få möjlighet till snabb uppkoppling och samma möjligheter som i städerna behöver vi själva ordna ett nät, "marknaden" kommer inte att göra det åt oss. För att behålla och även få nya boende till våra trakter och för att företagen ska ha möjlighet att verka här är bra kommunikationer ett måste.

Vi vet inte hur länge telefonledningarna kommer att vara kvar, det som erbjuds som ersättning har hittills visat sig ha stora brister och den som vant sig vid bra uppkoppling via ADSL kommer att få vänja sig vid mobil anslutning.

Även den som inte använder dator kommer att ha god nytta av fiberanslutning då man kan få sin telefon den här vägen, larm mm som kopplas via fibernätet kommer att ha bra mycket bättre säkerhet än genom mobil uppkoppling.

Ett tredje argument är att du också kan få TV via fiber, istället för satellit som många behöver nu eftersom den markbaserade utsändningen inte fungerar.

Din fastighet kommer också att behålla eller öka värdet, jämfört med den fastighet som inte har anslutit sig. Kostnaden för anslutning vid starten och nedgrävningen av fiberkabeln kommer också att vara betydligt lägre än om man vill ansluta sig i efterhand. Det är ju nu vi får bidrag och maskiner finns på plats.

Så har du inte redan blivit medlem så är det dags!

Föreningen har tecknat ett femårsavtal med Net at Once som idag är en operatör som har både telefon, bredband och TV att erbjuda. Månadskostnaden för detta är f n 281kr. Då ingår Sappas kanalpaket som innefattar.Detta avtal gällde i början vid start av fiberföreningen.Nu är det en startavgift till NAO på 2500:- för modem och sedan 200kr mån för 200/200 mbps och tv kan beställas av Sappa.

Sedan kan du naturligtvis välja till ur hela Sappas utbud men får då betala extra för det.

Jämför med vad du nu betalar för TV, telefon och datoruppkoppling!

 
   

© Gränsfiber | | kent@gransfiber.se